Резонанс
6 січня 2016
Ватикан розкритикував спецвипуск Charlie Hebdo за богохульство
Газета Ватикану Osservatore Romano обрушилася з критикою на спецвипуск журнал Charlie Hebdo, який з'явився у продажу в середу, 6 січня.
news-image

Як пише «Є!», на обкладинці видання, присвяченого річниці терористичного нападу на редакцію в Парижі, в результаті якого загинули 12 осіб, зображено закривавлене божество з автоматом Калашникова. Напис під малюнком голосують "Рік потому: вбивця ще в бігах", передає Deutsche Welle.

В Osservatore Romano стверджують, що французький журнал зачепив почуття віруючих, до якої б релігії вони не відносилися. На думку видання, журналісти Charlie Hebdo знову забули, що духовні лідери, незалежно від конкретної віри, багаторазово засуджували насильство в ім'я релігії.

Використовувати ім'я бога для виправдання ненависті - це справжнє богохульство, як неодноразово говорив тато Франциск, - також говориться в газеті.


Раніше стало відомо, що французький сатиричний журнал Charlie Hebdo видає спеціальний випуск до річниці нападу на редакцію.

Нагадаємо, 7 січня невідомі напали на офіс сатиричного тижневика Charlie Hebdo в центрі Парижа. Жертвами стали 12 осіб: двоє поліцейських і 10 співробітників журналу. Серед убитих були головний редактор Charlie Hebdo і троє ведучих карикатуристів.

Поліція повідомляла, що терористи супроводжували розстріл людей вигуками: "Ми помстилися за пророка" і "Аллах Акбар". За словами тих, що вижили під час теракту, нападники вбивали журналістів з помсти за публікацію карикатур.

Читайте також: Charlie Hebdo намалював нову карикатуру на теракти в Парижі (ФОТО)