Політика
7 січня 2016
В ЄС планують інвестувати мільярд євро в усі сусідні регіони
Єврокомісія прийняла декілька программ прикордонного співробітництва на загальну суму мільярд євро для підтримки соціальноекономічного розвитку в регіонах, з якими межує Євросоюз.
news-image

Як повідомляє «Є!», про це повідомили в Єврокомісії.

Прикордонне співробітництво відіграє ключову роль у запобіганні створенню нових розділових ліній. Це нове фінансування сприятиме в подальшому більш комплексного і сталого регіонального розвитку прикордонних регіонів і призведе до більш гармонійної територіальної співпраці на зовнішніх кордонах ЄС", - сказав комісар з європейської політики сусідства та переговорів про розширення Йоганнес Ган.

Відомо, що проекти, в які інвестуватимуть в ЄС, покликані зменшити відмінності в рівні життя сусідніх з ЄС регіонах і разом вирішувати спільні проблеми.

Новий пакет буде фінансувати проекти в 27 країнах: Вірменія, Грузія, Республіка Молдова, Україна та Росія; Єгипет, Ізраїль, Йорданія, Ліван, Палестина, Туніс; члени ЄС (Болгарія, Кіпр, Естонія, Фінляндія, Франція, Греція, Італія, Латвія, Литва, Мальта, Польща, Португалія, Румунія, Швеція), а також Норвегія і Туреччина.

Угоди про фінансування з країнами-партнерами будуть укладені до кінця цього року або на початку 2017-го року.

Читайте також: У п'ятницю прогнозують хуртовини і снігові замети