Політика
8 січня 2016
Кримська "дача Януковича" буде передана російській владі
Про це заявив губернатор Севастополя.
news-image

Об'єкт, побудований на місці колишньої бази відпочинку "Мис Айя" недалеко від Севастополя, який деякі ЗМІ охрестили "дачею Януковича", може бути переданий російській владі. Про це заявив губернатор Севастополя Сергій Меняйло, повідомляє «Є!» з посиланням на РІА-Новості.

"Ми призупинили там всі роботи. Нинішні власники побудували паркан, там проходить альпіністська стежка. Ми подали до суду, щоб паркан знесли. Зараз цим питанням займаються на федеральному рівні. Швидше за все, об'єкт стане державним майном. Подальше призначення вирішуватиметься на державному рівні ", - сказав Меняйло.

У березні 2015 року Меняйло заявив, що у розпорядженні уряду Севастополя немає документів, що підтверджують право власності Віктора Януковича на колишню базу відпочинку "Мис Айя."

"Там немає власності, оформленої на перших осіб. У мене документа з прізвищем Янукович немає", - сказав Меняйло.

У лютому 2015 суд першої інстанції задовольнив позов Балаклавської прокуратури стосовно ТОВ "Норд-2007" про демонтаж двох незаконно зведених споруд на території цієї бази в південнобережному урочищі Батіліман. Пізніше це рішення було скасовано міським судом Севастополя.

Як повідомлялося, в 2013 році на південному узбережжі Криму на місці головного корпусу бази відпочинку "Мис Айя" йшло масштабне будівництво приватного маєтку екс-президента України Віктора Януковича і його найближчого оточення. База була приватизована в один час з київською резиденцією Межигір'я, коли Янукович ще був прем'єр-міністром.