Світ
8 січня 2016
У США фермери захопили національний заповідник в Орегоні
Фермери та лісоруби утримують адміністративну будівлю.
news-image

Кілька орегонських активістів, які захопили віддалений форпост в національному заповіднику біля озера Малур на південному сході штату, відмовилися від переговорів з владою і наполягають на своєму праві безкоштовно користуватися федеральними землями, які вони зараз орендують у уряду США за символічну суму, повідомляють місцеві ЗМІ, пише «Є!».

Фермери та лісоруби утримують адміністративну будівлю на території заповідника з неділі, 3 січня. За даними місцевих ЗМІ, вони озброєні, точна кількість "окупантів" невідома. Учасники оригінальної протестної акції не є терористами, підкреслює The Washington Post. У них, на відміну від злісних порушників закону, крім зброї, є ще ковбойські капелюхи, американські прапори і навіть копії конституції.

NBC News описує першу зустріч учасників акції з шерифом округу Харні Девідом Уордом.

Коротка і важлива розмова пройшла на розвилці доріг неподалік від місця, де знаходяться учасники акції. Шериф запропонував гарантії безпеки, якщо люди погодяться мирно розійтися. Його опоненти відмовилися, заявивши, що уряд не в вперше ігнорує висунуті вимоги.

Лідерами орегонського бунту є фермер Аммор Банді і двоє його братів. Раніше вони вже мали неприємності з законом - в 2014 році суд зафіксував, що вони палили траву на федеральній землі. Активісти виступають за повернення у власність лісорубів і хліборобів земель, на яких знаходиться створений в 1908 році природоохоронний об'єкт. Крім того, вони домагаються припинення переслідування своїх товаришів.