Резонанс
11 січня 2016
Москаль назвав прізвища учасників кривавої сутички на Закарпатті
Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль звинуватив "Правий сектор" у створенні "брудних провокацій".
news-image

Він опублікував офіційну заяву щодо кривавої сутички на турбазі "Драгобрат", передає «Є!».

Уже вдруге «Правий сектор» влаштовує на Закарпатті брутальні провокації із застосуванням вогнепальної зброї. Які тягнуть за собою як політичні, так і економічні різко негативні наслідки. Усе це відбувається на кордоні з чотирма країнами ЄС, які допомагають Україні протистояти російській агресії на Донбасі, - йдеться у заяві Москаля.

Він зазначає, що область "і так ледве зводить кінці з кінцями", тому туристичний сезон дуже важливий для Закарпаття.

Проте, зауважив Москаль, вже влітку "Правий сектор" зірвав туристичний сезон стріляниною в Мукачеві, внаслідок якої є загиблі, поранені й покалічені.

І хоча все Закарпаття знає, що учасники цього дикого інциденту знаходяться на базі ДУК Правий сектор у селищі Новогродівка (Красноармійський район Донецької області), звідки пишуть у соцмережах усякі прокламації, ніхто навіть пальцем об пальцем не вдарив, щоб їх затримати. Якщо перший інцидент злочинці старалися прикрити якоюсь «боротьбою» з контрабандою чи кланами, то як пояснити другу провокацію, влаштовану на одному з найпопулярніших гірськолижних курортів Закарпаття «Драгобрат», де відпочивають тисячі людей з різних куточків України і закордону? - написав голова Закарпаття.

У заяві зазначені прізвища учасників новорічного інциденту.

У ніч на минулу неділю громадяни Антон Окороков (1987 року народження, непрацюючий, мешканець Києва), який із його слів є комбатом запасного добровольчого корпусу Правого сектору в м.Києві, Петро Угрин (1987 р.н., мешканець Івано-Франківської області, непрацюючий член запасного добровольчого корпусу ПС у м.Києві), Сергій Тищенко (1977 р.н., непрацюючий, мешканець Боярки Київської області), Василь Малкович (1992 р.н., мешканець Івано-Франківської області) та Василь Василинюк (1987 р.н., непрацюючий, мешканець Івано-Франківської області) близько 4-х ранку п’яні увірвалися в турбазу «Хата магната» і примусили кухаря і бармена готувати їм їжу, хоча на той час на турбазі не було світла. А після цього влаштували п’яні розбірки з персоналом, у ході яких побили одного з кухарів та бармена, котрі з чисельними тілесними ушкодженнями госпіталізовані. Потерпілі не є мешканцями Закарпаття, а приїхали на «Драгобрат», щоб заробити грошей. У процесі розбірок була застосована вогнепальна зброя – пістолет Макарова і пістолет Стечкіна, які без усяких документів знаходилися в представників ПС. Після перших пострілів із готелю вийшов персонал і туристи, завʼязалася масова бійка. У результаті якої всі п’ятеро членів ПС отримали тілесні ушкодження. Працівники турбази і туристи затримали всіх п’ятьох дебоширів до приїзду слідчо-оперативної групи, - повідомляється в офіційній заяві.

Москаль також додає, що В.Малкович і А.Окороков були активними учасниками дебошу біля Апеляційного суду в Кіровоградській області 8 грудня 2015. Також 28 грудня минулого року Малкович у нетверезому стані увірвався в приміщення АЗС №25 WOG у с. Ковирів Пустомитівського району Львівської області і з пістолета Стечкіна (який вилучили в неділю біля «Хати магната»), влаштував стрілянину, поклавши персонал на підлогу. Міліція, що прибула на місце злочину, зі страху обмочилася, вибачилася перед Малковичем і віддала йому вилучений пістолет Стечкіна. Наступного дня,29 грудня в М.Києві в Дніпровському районі біля нічного клубу «Ескалібур» Малкович та Окороков завдали вогнепальні поранення двом громадянам. 9 січня 2016 в с.Нижній Березів Косівського району Івано-Франківської області Малкович із застосуванням того ж пістолета Стечкіна влаштував стрілянину і застосував силу до 6 мешканців села.

Якщо керівництво ПС каже, що в затриманих людей є якісь розлади з психікою, то їх потрібно лікувати, а не давати їм у руки зброю. Усе це прикривається якимись псевдо патріотичними лозунгами, що йде боротьба з внутрішньою окупаційною владою в Україні. То хто представляє окупантів – туристи з дітьми, що проживали в 70 номерах «Хати магнат», персонал АЗС чи селяни Косівщини? Своїх підлеглих командири мають контролювати, а не покривати, - закликає Геннадій Москаль.

Він також пообіцяв, що в його області не зійде з рук такий ганебний інцидент членам "Правого сектору".

Якщо в Правого сектору є сили, зброя, то підіть звільніть Комінтернове, адже ПС не зв’язаний Мінськими угодами, не підкорюєтеся ЗСУ, Генштабу, МВС і т.д. Покажіть своє геройство там. А за бандитизм тут доведеться відповісти, - резюмував свою заяву голова Закарпаття.



Читайте також: Командир ДУК прокоментував конфлікт у Карпатах