Події
11 січня 2016
Севастополь під загрозою затоплення: дамба не витримує натиску води
Зараз води в Чорноріченському водосховищі в три рази більше, ніж на початку 2015 року.
news-image

Чорноріченське водосховище, яке забезпечує водою 70% мешканців Севастополя, заповнюється рекордно швидко, повідомляє «Є!» з посиланням на ТАРС.

Якщо воно переповниться, дамбу, регулюючу скидання води в річку Чорна, може прорвати. Про це повідомили на засіданні комісії з ліквідації наслідків НС.

Потрібно провести експертизу дамби до того, як водосховище буде повне. Наприкінці березня впливати на дамбу в разі виявлення проблем вже буде пізно. Ніщо не заважає її зараз технічно обстежити. Якщо під це не закладено коштів до бюджету, є резервний фонд, - сказав на засіданні губернатор Сергій Меняйло.

Зараз у водосховищі більш 36 млн куб. м води. Це в три рази більше, ніж на початку 2015 року (11,5 млн куб. м)

За минулу добу гірські річки поповнили його на 600 тис. куб. м. У Севміськводоканалі очікують, що до квітня об'єм води досягне максимального рівня - 64,2 млн куб. м.

Сьогодні зайшло (у водосховищі - прим. ред.) 600 тис. куб. м. У нас бувають дні, коли приходить по два-три мільйони. Все ще попереду. Ми прогнозуємо максимальне наповнення наприкінці березня-квітні, - сказав ТАРС директор ГУП "Севміськводоканал" Микола Перегуда.

За оцінкою підприємства, роботи з обстеження дамби обійдуться місту в 100 тис. руб.

Повідомляється, що у січні окупаційний уряд Криму планує провести торги на їх виконання.

Нагадаємо, 22 жовтня 2014 в Севастополі був оголошений режим НС через обміління Чорноріченського водосховища до рівня недоторканного запасу - 7 млн ​​куб. м. 

Читайте також: У Криму обрушився водоспад Срібні струмені (ФОТО)