Події
11 січня 2016
Тука розповів, що розуміє, чому бійців "Торнадо" судять у закритому режимі
Спробу колишніх бійців батальйону спеціального призначення штурмувати залу суду Георгій Тука розцінює як шах судовій владі.
news-image

Як повідомляє «Є!», керівник військово-цивільної адміністрації Георгій Тука зазначив, що частина бійців підрозділу продовжує службу на Луганщині та в нього немає зауважень щодо їх дій.

Я, наприклад, розумію, чому це засідання повинно бути "закритим": звинувачення і в тортурах, і у вбивствах, і у зґвалтуваннях ... Але, бачу, як колишні бійці "Торнадо" намагаються потрапити в зал, влаштовуючи бійки в суді. Шах судовій владі??? Як мені відомо, частина бійців поки продовжує службу в Луганській області. Ніяких зауважень щодо їх дій я не маю. Таким чином, я не вважаю, що всі бійці батальйону поки відображають своїх побратимів. Більшість несе службу. Одночасно, я вважаю, що такі дії бійців (а ще більше - всього суспільства) - результат виборчого правосуддя і низького рівня довіри до суддів взагалі. Вважаю, таке ставлення - цілком справедливим і обґрунтованим!" - зазначив Тука.

За словами керівника Луганщини, розігнати суддів неможливо, але й терпіти таке "суддівство" теж, тому будь-які дії можуть привезти до погіршення ситуації.

Читайте також: Колишні бійці "Торнадо" штурмують закрите засідання Оболонського суду (ФОТО)