Світ
11 січня 2016
Засуджений канадський священик розповів про суворе життя у в'язниці КНДР
Засуджений до довічного ув'язнення в КНДР канадський священик з Північної Кореї пастор Лім Хен Су розповів про своє тюремному побут і причини свого ув'язнення.
news-image

Відеозапис інтерв'ю зі священиком в понеділок, 11 січня, опублікував американський телеканал CNN, передає «Є!».

На інтерв'ю з кореспондентом CNN священик показаний в тюремній робі з номером «036». Кореспондент телеканалу розповідає, що Хен Су знає англійську, але тюремні наглядачі наказали йому відповідати на питання корейською мовою, приблизно для того, щоб прослуховувати розмову укладеного з журналістом.

Лім Хен Су розповідає, що у в'язниці йому надають медичну допомогу і годують три рази на день, проте ніяк не може зв'язуватися зі своїми рідними.

60-річний Хен Су - єдиний в'язень у в'язниці. Він повинен працювати за 8:00 шість днів на тиждень.

Нагадаємо, у грудня 2015 року священика з Торонто корейського походження засудили до довічного ув'язнення за злочини проти держави. Його затримали під час гуманітарної місії в Північну Корею. Він звинувачується в тому, що використовував релігію з метою повалення атеїстичного режиму КНДР і критикував північнокорейської влади.

Хен Су каже, що підтверджує те, що критикував владу і закони КНДР. Він також погоджується з тим, що критика режиму Північної Кореї є його найбільшим злочином.

Священик розповів, що щодня молиться про об'єднання Північної Кореї з Південною.

 

Читайте також: У Північній Кореї довічно ув'язнили канадського пастора за любительську відеозйомку