Події
11 січня 2016
Порошенко розповів, чи буде мобілізація у 2016-му
Президент підкреслив, що ініціатива щодо проведення мобілізації повинна виходити від керівництва Міністерства оборони України та Генерального штабу ЗСУ.
news-image

Як повідомляє «Є!», Петро Порошенко сьогодні заявив, що внесе до Верховної Ради України проект закону про оголошення чергової хвилі мобілізації після відповідного звернення Генерального штабу Збройних сил України.

Звільнення українській території – це не тільки зусилля дипломатів, це не тільки політико-дипломатичні зусилля української влади, але і сильні ЗСУ, в чіткій координації з якими ми будемо забезпечувати тверде і неухильне виконання мінських угод. І якщо для цього потрібно буде вийти з ініціативою  про оголошення чергової хвилі мобілізації керівництву ЗСУ, то я підтримаю і відповідний законопроект буде внесений до Верховної Ради", – зазначив Порошенко.

Крім того, за словами президента, Україна змушена тримати добре озброєний контингент на лінії зіткнення.

До цього у Міноборони прогнозували проведення ще трьох хвиль часткової мобілізації в залежності від розвитку ситуації в зоні АТО, а спікер Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов заявляв, що сьому хвилю мобілізації в Україні планують оголосити на початку 2016 року. 

Читайте також: Літак із Гризловим пустили до України за запитом МЗС