Світ
11 січня 2016
В Іраку терористи підірвали автомобіль і захопили заручників в торговому центрі
Місцева влада вже назвала такі дії терористичним актом.
news-image

У столиці Іраку невідомі бойовики підірвали замінований автомобіль в шиїтському районі аль-Джадіда. Після цього вони влаштували стрілянину та увірвалися в торговий центр, взявши заручників. Поліція застерігала, що зловмисники можуть бути споряджені поясами смертників. За попередніми даними, поранення отримали близько 27 осіб, як мінімум десятеро загинули, передає Reuters, пише «Є!».

Як стало відомо журналістам від джерела в правоохоронних органах Багдада, четверо озброєних людей спочатку привели в дію вибуховий пристрій, встановлений в припаркованому автомобілі. Потім вони увірвалися в торговий центр "Джавахер".

Офіційної інформації про те, що за нападом стоять бойовики  терористичного угрупування "Ісламська держава" немає. Проте журналісти нагадують, що ІГ контролює значні території на півночі і заході Іраку і часто його бойовики беруть участь у нападах на шиїтські райони столиці країни.

"Нападники знищені, ситуація в районі Багдад-ель-Джадіда знаходиться під контролем", - йдеться в заяві чільника МВС країни.