Світ
11 січня 2016
Ліонель Мессі став п'ятикратним володарем "Золотого м'яча"
28-річний форвард отримав 41,33% голосів.
news-image

Аргентинський нападаючий іспанської "Барселони" Ліонель Мессі став володарем "Золотого м'яча" Міжнародної федерації футболу. Церемонія вручення нагороди найкращому футболістові світу 2015 відбулася на гала-вечорі в Цюріху, передає прес-служба ФІФА, пише «Є!».

У голосуванні тренерів і капітанів національних збірних, а також журналістів 28-річний форвард отримав 41,33% голосів, випередивши свого одноклубника бразильця Неймара (7,86%), а також нападника "Реала" португальця Кріштіану Роналду (27,76%).

Мессі в п'ятий раз у своїй кар'єрі визнається кращим футболістом планети. Раніше він перемагав у цій номінації за підсумками 2009, 2010, 2011, 2012 років.

"Це особливий момент для мене - я повернувся на сцену і знову виграв" Золотий м'яч "після двох років, коли він діставався Кріштіану. П'ять" Золотих м'ячів "- це набагато більше того, про що я мріяв у дитинстві", - сказав Мессі.

У минулому році Мессі виграв з "Барселоною" чемпіонат і Кубок Іспанії, Лігу чемпіонів, Суперкубки Іспанії та УЄФА, а також клубний чемпіонат світу. Зі збірною Аргентини Мессі дійшов до фіналу Кубка Америки, де його команда поступилася чилійцям по пенальті, а Мессі був визнаний кращим гравцем турніру.