Події
12 січня 2016
Окупанти замінили історичну плитку в Херсонесі на "більш сучасну"
Окупаційний мер Севастополя наказав зруйнувати історичну пам'ятку.
news-image

Як повідомляє «Є!», про це в ефірі російського радіо розповів колишній голова так званого "Законодавчого збору" Севастополя Олексій Чалий.

За його словами, Сергій Міняйло, нинішній голова міста, дав розпорядження замінити плитку на території музею-заповідника "Херсонес Таврійський" на більш сучасну.

Міняйло дав команду поміняти плитку за погодженням з департаментом охорони пам'яток. Співробітники музею попереджали його, що плитка історична і знаходиться під охороною ЮНЕСКО, це робити не можна, навіть якщо йому з якихось дивовижних естетичних міркувань не подобається колір ... Він вирішив поміняти на більш нову, більш гарненьку плитку", - розповів Чалий. - За його словами, йдеться про прадавнє городище, на якому був побудований Херсонеський храм, де, за легендою, хрестився князь Володимир. Під цим майданчиком розташовані вулиці, старі церкви, будинки. І на цій плитці була зроблена трасування, щоб показати ці об'єкти, щоб, коли хто-небудь, не дай Бог, щось почне робити на цій території, знав, яка тут базиліка, що тут не можна копати. Ось, вона не сподобалася, з цими незрозумілими знаками, її вирішили зірвати і поміняти на новеньку", - сказав Олексій Чалий.
Читайте також: У зоні АТО спостерігається загострення ситуації