Події
12 січня 2016
Москаль заявив, що у затриманих бійців "ПС" знайшли рублі та звинуватив їх у декількох злочинах
За словами губернатора, ніяких проявити сепаратизму з боку персоналу турбази не було й близько.
news-image

Як повідомляє «Є!», у затриманих на "Драгобраті" бійців "Правого сектора" знайшли 160 тисяч російських рублів.

Виникає питання - яким чином гроші країни-агресора потрапили до організації правого спрямування, невже "Правий сектор" отримує зарплату в російських рублях? І останнє - якщо у затриманих дійсно є заслуги перед Україною, вони будуть враховані судом при винесенні вироку", - сказав Москаль.

Крім того, губернатор спростував інформацію, що власники турбази жителі Красноармійська Донецької області,

Люди, залякані п'яними чоловіками в камуфляжі, під дулами пістолетів змушені були співати колядки і гімн України, після чого були ще й побиті", - додав голова ОДА. - Як розповів один з учасників бійки, він дійсно стріляв у нападників зі свого травматичного пістолета, який віддав правоохоронцям для слідчих дій. Однак на місці події виявлено гільзи від бойових пістолетів Макарова та Стечкина, вилучених від бешкетників. Таким чином людина змушена була захищатися за допомогою зареєстрованого травматичного пістолета від п'яних хуліганів, які влаштували стрілянину з бойової вогнепальної зброї. Юридичну оцінку застосуванню травматичного кошти під час бійки дасть слідство".

За словами губернатора, затримані бійці "ПС" причетні до ряду інших злочинів. Вони ніби то вчинили стрілянину в селі Колупаючі на Львівщині 28 грудня, хуліганство із застосуванням вогнепальної зброї та пораненням двох чоловік в Києві 29 грудня та стрілянину в Косівському районі Івано-Франківської області 9 січня.

В останньому випадку один з бійців "ПС" жорстоко побив кількох людей, заволодів автомобілем, а водія запхав у багажник.

Нагадаємо, що 10 січня на гірськолижному курорті Драгобрат у Закарпатській області сталася бійка, під час якої були поранені двоє охоронців, затримано п'ять осіб. Пізніше з'явилася інформація, що в конфлікті брали участь представники ДУК "Правий сектор".

Читайте також: Ще одного бійця ПС, затриманого за бійку на "Драгобраті", суд залишив під вартою