Кримські продукти спровокували дипломатичний скандал у Нідерландах
Посольство України в Королівстві Нідерланди висловило стурбованість з приводу появи в мережі супермаркетів мережі SPAR товарів, які марковані «Зроблено в Криму, РФ».
news-image

Як повідомляє «Є!» з посиланням на "15 минут", для того, щоб ці товари потрапили на прилавки магазинів, постачальники використовували дуже хитру схему: їх поставили якісь підрядники за замовленням SPAR Russia BV (регіональне представництво SPAR) виключно для продажу цієї мережі. Тобто юридично товар оформлений у Росії, а не в Криму, але покупці то про це не підозрюють. Вони бачать тільки маркування «Зроблено в Криму, РФ».

Український активіст, що живе в Нідерландах, Василь Горбачук одним з перших підняв цю проблему, опублікувавши в Facebook фото рибних консервів з прилавка супермаркету SPAR в Роттердамі, на яких зазначений наступну адресу виробника: Росія, 298300, Республіка Крим, м. Керч.

Ми глибоко здивовані і стурбовані цією ситуацією, особливо на тлі офіційного невизнання міжнародним співтовариством, у тому числі Королівством Нідерланди, незаконної анексії Криму. Крім того, ситуація викликає обурення у світлі нещодавніх випадків неправильного розуміння деякими міжнародними компаніями драматичних політичних подій навколо Криму під час формування своєї маркетингової політики, - заявили в посольстві України в Королівстві Нідерланди на своєму офіційному сайті.


Українські дипломати наполягають на тому, щоб SPAR International невідкладно вжив заходів для того, щоб адекватно і швидко виправити ситуацію і не повторювати її в майбутньому.

МЗС України нагадав нідерландським торговцям, що Євросоюз ввів правила, щодо режиму ділових і торгових відносин з компаніями, зареєстрованими в Криму. Співпраця з ними фактично під забороною.

Читайте також: Російські товари більше не продаватимуться в Україні