Політика
12 січня 2016
Літак Гризлова у Борисполі - це тріумфальне повернення Росії в українську політику - Віктор Балога
Нардеп вважає, що Гризлов прилітав розмовляти з першими особами держави.
news-image

Літак Бориса Гризлова у Борисполі - це тріумфальне повернення Росії в українську політику та демонстрація присутності і впливу. Так прокоментував вчорашній візит в Україну представника Росії у тристоронній контактній групі щодо врегулювання ситуації на Донбасі Бориса Гризлова нардеп Віктор Балога, передає «Є!». Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

Це і є той парад перемоги на Хрещатику, про який усі говорили. Але він не на танках і в центрі Києва не висить триколор, бо зараз XXI століття, а не XIX, але по своїй суті і по символізму – це парад перемоги на Хрещатику, замість українського параду перемоги в Севастополі. Гризлов не просто прилетів поговорити. Його візит – це і демонстрація сили, і демонстрація того, що українська влада пішла на поступки. Вона це робила і раніше, але кулуарно. А цього разу – все відкрито, - вважає нардеп.

 Балога вважає, що Гризлов прилітав розмовляти з першими особами держави.

І не про газ, як намагаються нав’язати суспільству, а про план капітуляції. А саме – як Україна здасть Донбас, а разом і з ним і частину власного суверенітету.

Ні для кого не є секретом, що українська влада хоче заспокоїти Росію будь-якою ціною. У них для цього є бажання, але немає голосів у ВР і головне – немає розуміння як втілити цей план так, щоб власний народ не виніс з кабінетів вперед ногами.

Усе це є наслідком підкилимних домовленостей, які тривали протягом останніх півтора року. Їх можна було б виправдати, якби за цей час Україна стала сильнішою у військовому і економічному плані і провела необхідні реформи. Але сьогодні ми слабші, ніж були після Майдану, героїзм наших солдат не замінить сучасну військову техніку, реформу ЗСУ, ріст ВВП і укріплення національної валюти.

Тому, влада стоїть перед вибором – зривати кулуарні домовленості і йти на конфлікт, у якому не переможе, або, задуривши голову народу України, реалізувати усі забаганки сусіда, - стверджує нардеп.

Читайте також: У МЗС пояснили, навіщо Гризлов приїхав до Києва