Політика
13 січня 2016
Ляшко вимагає від Порошенка офіційних пояснень щодо приїзду до України Бориса Гризлова
На думку нардепа, у діях українських високопосадовців, які відпустили Гризлова, містяться ознаки державної зради.
news-image

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко оприлюднив на своїй сторінці у Фейсбуці звернення до президента України Петра Порошенка, у яуому вимагає офіційних поясненнь щодо причин та обставин приїзду до України постійного члена Ради Безпеки держави-агресора - Російської Федерації - Бориса Гризлова, передає «Є!».

На думку нардепа, у діях українських високопосадовців, які відпустили Гризлова, містяться ознаки державної зради.

Відпустити Гризлова - одного з організаторів військової агресії проти України, це те саме, якби радянські солдати відпустили Гітлера чи Гіммлера, - написав головний радикал.
Незважаючи на заявлену офіційну позицію України та заклики парламенту до міжнародної спільноти щодо продовження та посилення санкцій проти Російської Федерації, українська влада дозволила приїзд на територію України високої посадової особи держави-агресора, яка брала безпосередню участь в ухваленні рішень про здійснення збройної агресії проти України, анексію та окупацію частини її території. Це - безпрецедентний випадок у практиці міжнародної дипломатії. Наприклад, в травні 1941 року заступника Гітлера Рудольфа Гесса під час прибуття до Англії було заарештовано та ув'язнено до початку Нюрнбергського трибуналу у 1946 році. Безумовно, переговори з представниками держави-агресора доцільно проводити, але для цього існують нейтральні території, той же Мінськ або Женева, - зазначає Ляшко.

Керуючись статтями 16, 17 Закону України «Про статус народного депутата України», нардеп вимагає офіційних поясненнь від президента України щодо причин та обставин приїзду до України Бориса Гризлова, "безпосередньо причетного до ухвалення рішень щодо збройної агресії проти України, анексії та окупації частини її території".

Прошу Вас також надати детальні роз’яснення щодо повідомлень засобів масової інформації про приїзд Бориса Гризлова до Києва на Ваше особисте запрошення, а також про Вашу зустріч з ним 11 січня 2016 року та проведення санкціонованих Президентом Росії Володимиром Путіним сепаратних перемовин без участі міжнародних партнерів України за «нормандським форматом» - Німеччини та Франції, зокрема щодо остаточного прийняття змін до Конституції України в частині особливого статусу Донбасу до закінчення поточної сесії Верховної Ради України, - йдеться в зверненні нардепа.
Читайте також: Літак Гризлова у Борисполі - це тріумфальне повернення Росії в українську політику - Віктор Балога