Світ
13 січня 2016
В Австралії розгорається дипломатичний скандал навколо продажу турів до Криму
Посольство України в Австралії та «Союз українців Австралії» висловили «рішучий протест» проти планів місцевого туроператора запустити туристичні маршрути до анексованого Росією Криму.
news-image

Відповідна заява направлена ​​послом України в Австралії Миколою Кулінічем в Міністерство закордонних справ Австралії, повідомляється на офіційному сайті посольства, передає «Є!».

Подібні тури - порушення позиції міжнародного співтовариства, в тому числі Австралії, щодо українського суверенітету над Кримом, - йдеться в заяві.


Напередодні «Союз українців Австралії» виступив з заявою, що засуджує дії австралійської туристичної компанії «Gateway Travel», яка почала пропонувати в 2016 році своїм клієнтам тури в анексувати Крим.

Автори документа засуджують «торгівлю з тими, хто не поважає австралійські цінності, кого звинувачують у збиванні MH17 і підтримці тих, хто вторгся в Крим».

Міжнародне співтовариство засудило агресію Росії в Україні та анексію Криму, і збільшило санкції стосовно порушників, і тут у нас є тури, організовувані в регіон (Крим - КР). Ця заява йде врозріз з позицією Австралії та інших урядів з приводу Криму, - заявив глава організації Стефан Романів.

«Союз українців Австралії» має намір привернути увагу уряду цієї країни до дій туроператора.

Тим часом керівник австралійської туристичної фірми Антоніна Кислякова заявила російському агентству ТАРС, що «не справа посла втручатися у те, як ведеться бізнес в Австралії».

Хочу підкреслити, що ми взагалі не займаємося політикою, виходимо лише з попиту на такі поїздки і не порушуємо ніяких законів при їх організації, - сказала Кислякова.

Міністерство закордонних справ і торгівлі Австралії офіційно не радить громадянам цієї країни здійснювати поїздки в Крим.

Нагадаємо, Верховна Рада України офіційно оголосила початком тимчасової окупації Криму 20 лютого 2014. Країни Заходу також не визнають анексію Криму і ввели ряд економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

Читайте також: Кримські продукти спровокували дипломатичний скандал у Нідерландах