Політика
14 січня 2016
Про що не домовився Гризлов з Порошенком?
Головною темою екстреного візиту представника Росії в Тристоронньої контактній групі щодо врегулювання ситуації на Донбасі Бориса Гризлова до Києва стало закінчення війни на Донбасі.
news-image

Візит представника Росії в Тристоронньої контактній групі щодо врегулювання ситуації на Донбасі Бориса Гризлова до Києва не приніс результату, так як між Києвом і Москвою є серйозні розбіжності в питанні про те, як має бути припинена війна, передає «Є!».

Про це повідомило джерело в одній з європейських спостережних місій в Україні.

За його словами, Гризлов привіз до Києва таку пропозицію Володимира Путіна: російській стороні не важливо, з якою виборчою системою і під чиїм протекторатом вони будуть проходити, хто і як буде рахувати голоси, які суб'єкти будуть брати в них участь.

Важливо, щоб Україна дотрималась в цьому процесі наступну послідовність: Петро Порошенко підписує закон про амністію для так званих «ополченців», потім, не пізніше березня 2016 року, проводить вибори за українським законодавством і Завершує конституційну реформу, в яке буде закріплено Особливий статус Донбасу. Тільки після виконання цих пунктів українська сторона отримає повний контроль над державним кордоном.

Разом з тим, Україна наполягає на іншій послідовності подій. За даними співрозмовника видання, Порошенко готовий підписати закон про амністію, прийняти і навіть узгодити з сепаратистами новий закон про вибори на Донбасі, завершити конституційну реформу під міжнародним контролем. Однак вибори в окремих районах Донецької та Луганської областей повинні відбутися не до, а після того, як Україна отримає контроль над державним кордоном.

Даний сценарій не влаштовує Москву, а Київ при цьому на поступки не йде, додало джерело.

Читайте також: У МЗС пояснили, навіщо Гризлов приїхав до Києва