Суспільство
14 січня 2016
Мусульмани Іспанії хочуть адаптувати навчальний графік згідно з Рамаданом
В іспанському Міністерстві освіти, культури і спорту зазначили, що до теперішнього моменту "ніхто і ніколи" не звертався з проханнями змінити шкільний графік з подібних міркувань.
news-image

Ісламська комісія Іспанії розглядає можливість адаптувати графік шкільних іспитів до священного місяця посту Рамадан. Про це розповів голова комісії Ріай Татарі, передає «Є!» із посиланням на ТАРС.

У поточному році початок Рамадану припадає на 6 червня. Таким чином, місяць священного посту мусульман збігається із закінченням занять у школах, університетах, а також із вступними іспитами до більшості вищих навчальних закладів.

Як розповів Татарі в інтерв'ю агентству Europa Press, мова йде про те, щоб запропонувати школам і університетам ввести альтернативний графік для учнів-мусульман.

Ми повинні добре вивчити розклад іспитів та їх обов'язкові терміни, - підкреслив голова комісії.

Він нагадав, що, оскільки дати початку і закінчення Рамадану залежать від мусульманського місячного календаря, протягом трьох років цей місяць так чи інакше буде збігатися з закінченням навчання.

Через три роки Рамадан припаде на травень, і не буде ніяких проблем, - зазначив Татарі.

Проте, як розповіли в іспанському Міністерстві освіти, культури і спорту, до теперішнього моменту "ніхто і ніколи" не звертався з проханнями змінити шкільний графік з подібних міркувань.

В Іспанії з населенням в 46,4 млн осіб проживає близько 1,8 млн осіб, що сповідують іслам. З кожним роком ця цифра збільшується. На даний момент в королівстві навчається близько 281,7 тис. школярів-мусульман.

Читайте також: У Брунеї за ковпак Санта-Клауса можна опинитися у в'язниці