Суспільство
15 січня 2016
Ще у двох містах України ввели карантин по грипу
В Ізмаїлі Одеської області та Ізюмі Харківської області дошкільні установи і школи закрили на карантин .
news-image
Про це повідомили у відділі освіти Ізмаїльської міськради, передає «Є!» з посиланням на Укрінформ.
 
" 15 січня закриваються на карантин спеціалізована школа №1 та сім дошкільних установ, які через захворювання перестали відвідувати більше третини вихованців. Інші навчально-виховні заклади поки функціонують, проте зростає число дітей, що хворіють на грип та ГРВІ і теж не відвідують дошкільні та шкільні заклади. Тому найближчим часом можуть бути закриті й інші навчально-виховні заклади, - зазначили в міськвідділі освіти.

Карантин у спецшколі №1 та семи дитсадках введено до 25 січня, але у разі загострення епідемічної ситуації термін дії карантинних заходів міська влада може продовжити, додали у відділі освіти.

Окрім того, карантин оголошено з 15 по 22 січня в установах освіти, культури і спорту міста Ізюм Харківської області з тієї ж причини.

Відтак тут припиняється навчання дітей у всіх закладах освіти, культури і спорту, а також вводиться "масковий режим". Більше того, рекомендується припинити роботу кафе, барів, ресторанів і піцерій, а у разі появи перших симптомів хвороби (лихоманка, головний біль, сухий кашель) викликати лікаря і "в жодному разі не займатися самолікуванням".

Водночас, за інформацією головлікаря Ізюмської центральної міської лікарні Дмитра Зіновьєва, ситуація із захворюваннями під контролем: "Панікувати і боятися причин немає".

Раніше влада Києва ухвалила рішення із суботи запровадити карантин у закладах освіти й охорони здоров'я столиці та ввести обмеження на проведення публічних заходів.

Читайте також: Київська влада не стала чекати на перевищення епідеміологічного порогу та ввела карантин