Події
15 січня 2016
Мінкульт стурбований через можливий візит П'єра Рішара до Криму
Міністерство культури України звернулося до МЗС країни з проханням поінформувати представництва іноземних держав в Україні про дотримання іноземними артистами правил перетину державного кордону України і відповідними наслідками у разі його порушення.
news-image

Про це йдеться у відповіді українського Мінкульту на запит Крим.Реаліі, пише «Є!».

Такі дії викликані інформацією про можливий приїзд до Криму французького актора П'єра Рішара.

Мінкультури в межах можливостей здійснює моніторинг артистів, які виступають на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та на території самопроголошених республік. Крім того, іноземні артисти, які свідомо виступають на окупованій території, тим самим висловлюють підтримку акта порушення територіальної цілісності нашої держави. Враховуючи це, міністерство вважає, що такі артисти повинні нести відповідальність відповідно до законів України «Про санкції», «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства» та «Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту інформаційного телерадіопростору України, - повідомив замміністра культури України Ростислав Карандєєв.

В українському міністерстві нагадали, що згідно з пунктами закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» сухопутна територія Криму і міста Севастополя, внутрішні води України цих територій визначені тимчасово окупованими територіями. Також закон вказує на те, що в'їзд іноземців та осіб без громадянства на тимчасово окуповану територію і виїзд з неї допускаються тільки за спеціальним дозволом через українські контрольні пункти в'їзду / виїзду.

В іншому випадку відвідування Криму вважається порушенням правила перетину державного кордону України.

У Криму продають квитки на виступ французького актора, режисера П'єра Рішара. Як повідомляють численні афіші, комедія Рішара «П'єр Річард III» очікується 10 лютого в Сімферополі, в місцевому академічному музтеатрі, а 11 лютого - в Севастополі, в Будинку офіцерів Чорноморського флоту Росії.

На офіційному сайті французького актора немає згадок про передбачувані виступах у містах анексованого Криму.

 

Читайте також: В Криму квитки на виставу за участю П'єра Рішара продають за шалені кошти