Події
15 січня 2016
42-річний іноземець облаштував у Харкові власну міні-АТС (фото)
Пристрої забезпечували маршрутизацію міжнародного трафіку поза міжнародними центрами комутації, маскуючи його як звичайні місцеві телефонні розмови.
news-image

Правоохоронці Харкова виявили в одній з квартир багатоповерхівки на вулиці Академіка Павлова комплекс технічного обладнання з влаштованими сім-картами одного з мобільних операторів, передає «Є!» із посиланням на прес-службу ГУНП в Харківській області. 

Встановлено, що власником апаратури є 42-річний іноземець, який для реалізації своїх намірів близько двох місяців винаймав житло у Харкові. На території України правопорушник перебував легально на підставі посвідки.

З’ясовано, що пристрої забезпечували маршрутизацію міжнародного трафіку поза міжнародними центрами комутації, маскуючи його як звичайні місцеві телефонні розмови та підміняючи оригінальний номер абонента.

Під час обшуку за місцем мешкання зловмисника було вилучено програмно-апаратне телекомунікаційне обладнання, за допомогою якого він здійснював свою протиправну діяльність. На майно накладено арешт.

За фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку) КК України.

Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 6-ти років.

На даний час встановлюються всі обставини правопорушення. Слідчими призначена судово-телекомунікаційна експертиза.