Суспільство
17 січня 2016
На Сумщині зафіксовано 5 смертей від грипу
Хворі несвоєчасно звернулися за медичною допомогою.
news-image

У Сумській області офіційно підтверджена загибель 5 хворих на грип. Зазначається, що в Буринському районі області померло 2 осіб, є померлі також у Конотопському, Білопільському районах та місті Суми.  Про це повідомили в прес-службі Сумської обласної ради, повідомляє «Є!» з посиланням на місцеві ЗМІ.

Начальник управління охорони здоров'я Сумської облдержадміністрації Сергій Бутенко 17 січня в ході наради зустрівся з провідними фахівцями, керівниками відповідних структурних підрозділів, головними лікарями, депутатами обласної ради. Зустріч була присвячена розповсюдженню захворюваності на території міста Суми й області.

"В цілому по області не перевищено епідемічний поріг, однак в окремих регіонах ситуація критична. Це Білопільський, Буринський, Краснопільський, Липоводолинський райони, а також міста Ромни та Охтирка. У Бурині епідемічні показники перевищені в 4 рази", - зауважив чиновник міськради.

Бутенко наголосив, що усі летальні випадки є невипадковими. Оскільки хворі не звернулися за медичною допомогою своєчасно, а займалися самолікуванням. До фахівців вони потрапили вже запізно.