Війна
17 січня 2016
У державній зраді звинувачено 8 військовослужбовців
Це військові, які проходили службу в Криму в період анексії півострову.
news-image

Військова прокуратура Вінницького гарнізону Центрального регіону України взяла на особливий контроль справу 8 військових, котрих звинувачують у державній зраді. Про це повідомляє прес-служба прокуратури, передає «Є!» з посиланням на телеканал "112 Україна".

Кримінальна справа відкрита стосовно вісьмох військовослужбовців, які дислокувалися і одній з військових частин Криму у період нападу російських формувань. Слідство з'ясувало, що вони надавали представникам РФ допомогу, їх спільна діяльність була направлена проти України.

"Військовослужбовці в період з лютого по травень 2014 року, перебуваючи на службі у військовій частині А1387, надавали іноземній державі (Російській Федерації) допомогу в проведенні підривної діяльності проти України, захопленні військового майна, що належить Збройним силам України та знаходилося на території вказаної військової частини, тобто чинили дії, спрямовані на зниження боєздатності української армії і підрив обороноздатності України", - йдеться в повідомленні.

В даний час дані військовослужбовці зараховані до списків особового складу Збройних сил РФ і проходять військову службу за контрактом авіаційної комендатури Чорноморського флоту.

В ході досудового розслідування за кримінальним провадженням за ч. 1 ст. 408 КК України стосовно 8 військовослужбовців військової частини А1387 (місце колишньої дислокації – Крим, м. Джанкой, колишній командир – підполковник Гавриш Н. Г.) встановлено обставини, що свідчать про вчинення військовослужбовцями державної зради.