Суспільство
17 січня 2016
Відомого французького винороба в Одесі штурмують податківці
У чоловіка конфіскували всю продукцію і обладнання.
news-image

У відомого одеського винороба Крістофа Лакарена із Шабо співробітники податкової служби вилучили усе обладнання для виготовлення вина та майже всю наявну продукцію. Як повідомляє Цензор.НЕТ з посиланням на прес-службу ГФС, іноземний громадянин виробляв і продавав алкогольний напій без документів, передає «Є!».

Лакарен мешкає в Одесі вже більше 10 років. З дружиною-українкою у нього зростають двоє дітей. Чоловік наголошує, що неодноразово намагався отримати усі необхідні документи для виноробного бізнесу. Але корупція не дала змоги французу зробити своє хобі законним.

Повідомляється, що у Лакарена вилучили 6,9 тис. пляшок вина, а також 20 тис. літрів виноматеріалів і обладнання на суму 300 тис. гривень. Вино вироблялось із власної сировини й реалізовувалось без акцизних марок.

За французького винороба в блозі на "Українській правді" заступився журналіст Павло Шеремет. Він наголосив, що неодноразово був в гостях у Кристофа Лакарена, той завжди гостинно усіх приймає й щедро пригощає вином. 

Шеремет переконує, що Лакарен не продавав масово своє вино, лише близьким та знайомим. У день облави податкової інспекції молода подружня пара попросила скуштувати вино. Лакарен люб'язно погодився. Подружжя попросило продати їм пляшку вина, але француз спочатку відмовив. Згодом вони його умовили й виявились агентами податкової. За цей продаж Лакарен і поплатився своїм майном і багатолітніми напрацюваннями, переконаний журналіст.