Політика
18 січня 2016
Російська делегація ПАРЄ пропустить зимову сесію через позбавлення повноважень
Росія погрожує вийти з Ради Європи, якщо санкції ПАРЄ не будуть скасовані.
news-image

Російська делегація в Парламентській асамблеї Ради Європи пропустить зимову сесію ПАРЄ через позбавлення її повноважень у зв'язку з подіями в Україні. Про це розповів журналістам заступник глави делегації, член фракції ЛДПР Леонід Слуцький, передає «Є!».

На даний момент на ім'я керівника ПАРЄ Анн Брассер направляється лист за підписом спікерів палат російського парламенту про те, що повноваження делегації РФ на 2016 рік будуть запитуватися пізніше. Січневу сесію ми пропустимо, - цитує російського політика агенція ТАРС.

За словами пана Слуцького, Росія повернеться в ПАРЄ тільки у випадку гарантованого відновлення повноважень її делегації:

Як заявив спікер Держдуми Сергій Наришкін, ми не потерпимо ніякої дискримінації і будь-які санкції щодо делегації РФ неприйнятні, - сказав Слуцький.

Раніше російська делегація оголосила про відмову від участі в роботі ПАРЄ до кінця 2015 року.

Наприкінці січня 2015 асамблея ухвалила резолюцію, в якій підтвердила позбавлення делегації РФ права голосу, права участі в засіданні статутних органів і можливості брати участь у моніторингової діяльності асамблеї. Причиною такого рішення була ситуація в Україні.

Росія погрожує вийти з Ради Європи, якщо санкції ПАРЄ не будуть скасовані.

Читайте також: Російський журнал опублікував список книг, які має спалити кожний "правовірний" росіянин