Події
18 січня 2016
Захист підозрюваних у вбивстві Нємцова знайшов "український слід" у справі
Загиблого при затриманні фігуранта вбивства Нємцова Беслана Шаванова в грудні 2014 року нібито затримували співробітники СБУ.
news-image

Як повідомляє «Є!», правозахисники підозрюваного у вбивстві бійця кадирівського батальйону "Північ" Заура Дадаєва  підкреслюють, що у злочині є "український слід".

У нас є свідок, який може підтвердити, що незадовго до вбивства Нємцова, загиблий при затриманні в Грозному товариш по службі Дадаева, Беслан Шаванов повернувся з території України, де затримувався співробітниками СБУ. Ми опрацьовуємо цю версію і готові надати нового свідка слідству для допиту ", - розповів адвокат Дадаева Шамсудін Цакаєв.

Версію захисту про те, що Шаванов приблизно за місяць до початку підготовки злочину побував в Україні, де затримувався місцевими силовиками, підтверджують російські ЗМІ із посиланням на джерела у правоохоронних структурах Чеченської Республіки.

Вони стверджують, що Шаванов міг бути завербований або співробітниками СБУ, або лідером батальйону імені Джохара Дудаєва Адамом Осмаєвим.

Адвокати підозрюваного кажуть, що вбивство Нємцова було вигідне Україні, оскільки вона "дискредитувала російську владу".

Читайте також: Обвинувачені у вбивстві Нємцова зізналися, що двічі намагалися розправитися з ним