Події
18 січня 2016
У Яроша повідомили, як буде називатись його новий рух
Організація буде вождистського типу.
news-image

Робоча назва політичного руху, який очолить екс-провідник "Правого сектора" Дмитро Ярош, - "Національний рух Дмитра Яроша", повідомила соратниця Дмитра Яроша Олена Білозерська, передає «Є!» з посиланням на Інтерфакс.

Назва - Національний рух Дмитра Яроша - поки що робоче. З часом воно може змінитися. Але рішення включити в назву нового руху прізвище нашого лідера - принципове, від цього ми не відмовимося, - написала О.Білозерської на своїй сторінці в Фейсбук.

Вона зазначила, що це буде організація вождистського типу, а "кого це не влаштовує - швидко йдуть в інші структури або створюють свої".

Правда, поточне формулювання особисто мені подобається не дуже. Я пропонувала інше - коротке, з викликом і зі смаком:" Люди Яроша ". І все. Так, ми люди Яроша. Ми довіряємо своєму лідерові, з яким воювали пліч-о-пліч , якого бачили в бою і в щоденній допомоги побратимам, навіть у тих випадках, коли вони за власною ініціативою вплутувалися в банальний кримінал і на допомогу навряд чи заслуговували, - написала Білозерська.

Вона також повідомила, що рішення включити прізвище Яроша в назву руху не було одностайним, і довелося "переконувати частина побратимів, які вважають, що потрібно орієнтуватися тільки на ідею, а не на обличчя".

Сам Дмитро Ярош дуже довго був проти свого імені в назві (...) Але нам вдалося його переконати, - написала Білозерська.

Як повідомлялося, на початку листопада 2015 року Дмитро Ярош заявив про складання повноважень провідника руху "Правий сектор", залишаючись при цьому "націоналістом, державником і революціонером".

28 грудня Ярош заявив про намір створити новий суспільно-політичний рух.

Читайте також: Ярош остаточно порвав з "Правим сектором" і створив новий рух