Події
18 січня 2016
В Ужгороді активісти заблокували суд з бійки у Драгобраті
Кілька народних депутатів прийшли до СІЗО і вимагають зустрічі з затриманими бійцями "Правого сектора".
news-image

Активісти заблокували Апеляційний суд Закарпатської області, який розглядає скаргу на арешт трьох членів "Правого сектора", які брали участь у конфлікті на Драгобраті. Про це повідомляє прес-служба "Правого сектора", пише «Є!».

Повідомляється, що суд заблокували після того, як стало відомо про перенесення розгляду справи.

Вони заблокували приміщення суду і вимагають негайного розгляду справи, - йдеться в повідомленні.

Кореспондент телеканалу "Україна 112" повідомляє, що засідання суду триває, однак оголошений на кілька хвилин перерву.

"Жоден з 5 затриманих на засіданні не присутні. Присутні ряд народних депутатів, зокрема Володимир Парасюк, Сергій Мельничук та Ігор Луценко, - повідомила кореспондент.


За її словами, нардепи намагаються потрапити в слідчий ізолятор до затриманих бійцям ПС.

Зараз ми біля Ужгородського слідчого ізолятора, там знаходяться, за попередньою інформацією, 4 з 5 затриманих, один з них зараз в Ужгородській міській лікарні, зараз депутати намагаються потрапити в слідчий ізолятор і переконатися, чи дійсно хлопці зараз там, і в якому вони стані . По самому справі рішення поки немає, - додала вона.


Керівник одеського "Правого Сектора" Сергій Стерненко в Facebook повідомляє, що нардепів вже пустили до затриманих. Він також заявив, що співробітник СІЗО нібито вдарив вагітну дружину затриманого бійця "ПС" на прізвисько "Біс".

Нагадаємо, 10 січня на гірськолижному курорті Драгобрат у Закарпатській області сталася бійка, були поранені два співробітники турбази, затримано п'ять осіб. У "Правому секторі" повідомили, що затримані їхні бійці. У поліції розповіли, що вони прийшли в ресторан і вимагали приготувати їм їжу вже після закриття закладу. У відповідь на відмову з боку адміністрації вони поранили кухаря і охоронця.

У ПС повідомляють про поранення двох затриманих бійців і стверджують, що стрілянину розпочали саме опоненти. Також вони заявляють, що власники турбази, де стався конфлікт, з Донецької області.

Всі п'ятеро затриманих взято під варту.

У поліції повідомили, що стосовно затриманих після конфлікту на Драгобраті бійців "Правого сектора" відкрито дев'ять кримінальних виробництв.

Читайте також: "Правий сектор" вимагає покарати працівників "Хати магната" на Драгобраті