Події
19 січня 2016
Мережею поширюється фейковий ролик, де "Азов" погрожує терактами Нідерландам (ВІДЕО)
В понеділок ввечері в youtube з’явився відеоролик, в якому озброєні чоловіки, що представилися бійцями полку "Азов", українською та англійською пообіцяли "знищувати нідерландців" в разі, якщо не буде терміново ратифікована Угода про асоціацію.
news-image

Ролик опублікований невідомими на новоствореному youtube-аккаунті, хоча оформлений так, щоби створити враження офіційного відео "Азову", повідомляє «Є!» з посиланням на розслідування "Української правди".

Його автори не приховують, що ролик створений до референдуму щодо Угоди з Україною, який відбудеться в Нідерландах 6 квітня, а аудиторією є голландські ЗМІ. Наприкінці ролику актори спалюють голландський прапор.

У вівторок вночі "Азов" на офіційному сайті та на своєму youtube-каналі спростував свою причетність до відео із закликами до терору проти Нідерландів.

В "Азові" висловили переконання, що цей ролик є "фейком від російського агітпропу"  та зазначили низку помилок авторів відео.

Відсутність полкових шевронів, нестатутне взуття, нехарактерний однострій тощо. Але, чим дане відео просто викликає сміх – це страйкбольні автомати. Кожен, хто хоч мінімально розуміється на зброї, відразу помітить це, - йдеться в заяві полку.

Також вони зазначили, що не є прихильниками членства Україні в ЄС, як стверджується в роліку.

Від початку полк стояв на позиції єдності європейських народів у боротьбі проти азійської навали, яку б форму вона не приймала (пострадянську чи ісламську). Тож, спалювати прапор європейського народу-союзника, а тим більше з аргументацією "за ЄС", бійцям "Азову" немає жодного сенсу, - йдеться в заяві.

За даними "Європейської правди", про пропагандистську атаку повідомлені МЗС Нідерландів та посольство України в цій державі.

Читайте також: У Нідерландах оприлюднили результати опитування щодо ратифікації асоціації з Україною