Світ
19 січня 2016
КНДР запустила на повітряних кулях в Південну Корею пропагандистські листівки
У листівках критикується політика президента Пак Кин Хе і містяться повідомлення про успішне випробування в КНДР водневої бомби.
news-image

КНДР проводить кампанію по відправці до Південної Кореї пропагандистських матеріалів з критикою влади. Про це повідомило у вівторок південнокорейське міністерство громадської безпеки, передає «Є!».

Сьогодні поліцейські зібрали близько 50 тис. листівок в районі Тобон на півночі Сеула. Ще близько двох тисяч листівок виявили в районі Мапхо на заході мегаполісу, - зазначає відомство.

За словами поліцейських, в матеріалах критикується політика президента Пак Кин Хе і містяться повідомлення про успішне випробування в КНДР водневої бомби.

КНДР практично щоденно відправляє на Південь свої пропагандистські матеріали.За даними південнокорейського міністерства національної оборони, загальне число листівок, закинутих у Республіку Корея, в тому числі, в Сеул, з 13 січня, вже наближається до мільйона.

Поліція в міру сил і можливостей збирає і знищує ці матеріали. За словами представників південнокорейського міноборони, північнокорейські військові відправляють такі "посилки" через кордон на повітряних кулях, заповнених гелієм. У певний момент повинен спрацювати годинниковий механізм, який відкриває упаковку і розсіює листівки над метою.

Південна Корея відновила 8 січня пропагандистське мовлення на кордоні з КНДР. Це рішення прийнято у відповідь на проведене Пхеньяном 6 січня ядерне випробування, яке "стало серйозним порушенням" прийнятих раніше резолюцій Радбезу ООН, відзначає міноборони. У той же день Пхеньян включив свої гучномовці.

Читайте також: Більше бомб! - лідер КНДР закликав проводити випробування більш потужних водневих бомб