Київ
19 січня 2016
У Києві шахраї розігрували спектакль, щоб видурити гроші у пенсіонерів
Жертвами молодиків ставали люди похилого віку, які поверталися додому після отримання пенсії.
news-image

До Дніпровського управління поліції звернулося двоє осіб похилого віку, в яких невідомі особи на вулиці шахрайським шляхом відібрали гроші, передає «Є!» із посиланням на прес-службу ГУНП в м.Києві.

Слідчим відділом розпочато кримінальне провадження за ст. 190 (Шахрайство) КК України. Розслідуванням встановлено, що зловмисники обирали потерпілих біля поштових відділень, коли ті отримували пенсію.

Один зі зловмисників починав йти по вулиці за пенсіонером. Зловмисник підходив до старенького, кидав йому під ноги пачку грошей і відразу сам її піднімав. «Випадковий перехожий» починав цікавитися, чи це не кошти дідуся та пропонував розділити знахідку порівну. У цей час підходив його спільник, нібито власник грошей. Аферист перераховував кошти, виявляв недостачу та починав звинувачувати чоловіків у крадіжці. У підтвердження своєї невинуватості обурений потерпілий діставав щойно отриману пенсію і навіть дозволяв перерахувати шахраєві гроші.

Заради цього моменту зловмисники і розігрували цілий спектакль. Молодик непомітно загинав купюри та більшу їх частину залишав в долоні, решту — повертав потерпілому. Зникали з місця події лиходії на таксі, за кермом якого був третій співучасник, - йдеться в повідомленні відомства.

 Оперативні працівники Головного управління Національної поліції та Дніпровського управління поліції затримали зловмисників під час скоєння чергового злочину.

Цього разу злочинна трійця привласнила більше тисячі гривень. 72-річний киянин дізнався про те, що його ошукали, від працівників поліції.

У присутності понятих у зловмисників вилучили гроші потерпілого та пачку сувенірних купюр.

Затриманим загрожує до трьох років в’язниці.

Слідчі дії тривають. У правоохоронців є вагомі підстави вважати, що потерпілих набагато більше. Тому поліція звертається до громадян: якщо хтось став жертвою злочину при подібних обставинах, телефонуйте на 102 або звертайтеся до Дніпровського управління поліції за адресою: вул. Червоноткацька, 2.

Читайте також: У Кривому Розі службовий собака привів правоохоронців до будинку вбивці