Політика
19 січня 2016
Саміт у Давосі пройде без міністра закордонних справ КНДР
Організатори форуму вирішили відкликати запрошення.
news-image

У середу, 20 січня, у Давосі (Швейцарія) розпочнеться щорічна зустріч під егідою Всесвітнього економічного форуму, що об’єднає політичних та економічних лідерів з усього світу задля вирішення найважливіших глобальних проблем, передає «Є!».


Цікаво, що на саміт попередньо було запрошено міністра закордонних справ Північної Кореї пана Рі Су Йонга, проте після проведених у КНДР ядерних випробувань організатори форуму вирішили відкликати запрошення.

 

«Ми вирішили, що після проведення ядерних випробувань у Північній Кореї на даний момент відсутня можливість проводити міжнародний, глобальний діалог у дусі Всесвітнього економічного форуму»

Саме так пояснив це рішення член правління Філіп Рьослер.

 

«Чому вони це зробили? Якщо Всесвітній економічний форум не є можливістю для «міжнародного, глобального діалогу» щодо ядерних амбіцій Північної Кореї, тим більш з міністром закордонних справ цієї країни, то що з ним не так? Зрештою, задекларованою метою форуму є «поліпшення стабільності усього світу»

Прокоментував у своєму блозі редактор американської газети The New York Times Ендрю Росс Соркін.


Нагадаємо, два роки тому прем’єр-міністр України Микола Азаров також мав прилетіти на форум у Давосі, проте його запрошення було відкликано у зв’язку із збройним протистоянням у Києві та вбивством кількох протестувальників.