Події
19 січня 2016
У Борисполі пообіцяли, що відтепер паспортний контроль можна пройти за 3-5 секунд
Спрощеною процедурою проходження прикордонного контролю вже скористалося близько 100 тисяч громадян.
news-image

Як повідомили у прес-службі ДПС, в аеропорту «Бориспіль» для громадян України суттєво спрощено процедуру проходження прикордонного контролю, передає «Є!».

Відтепер українці по прибуттю на Батьківщину зможуть за 3-5 секунд пройти паспортний контроль.

У рамках експерименту співробітники Державної прикордонної служби в «Борисполі» отримали змогу завчасно отримувати та обробляти інформацію щодо громадян України, які повертаються в Україну. На сьогодні усі авіаперевізники можуть після завершення реєстрації в аеропорту відправлення передавати до «Борисполя» дані про пасажирів. За час польоту уся інформація проходить обробку, тому під час перевірки документів прикордонникам достатньо лише звірити фото у паспорті із особою пред'явника. Попередня обробка даних про громадян дає змогу завчасно виявити осіб, стосовно яких виконуються доручення уповноважених державних органів, - йдеться в повідомленні відомства.

 Спрощеною процедурою проходження прикордонного контролю в аеропорту «Бориспіль» вже скористалося близько 100 тисяч громадян.

Такі нововведення дозволяють не лише зекономити час кожного окремого пасажира, але й сприяють уникненню черг перед лінією паспортного контролю.

Крім того, Держприкордонслужба спільно з аеропортом «Бориспіль» повідомила про початок роботи модернізованої системи автоматизації паспортного контролю з функціями біометричного контролю підсистеми «Гарт-1/ЕНІ», яка дозволяє пасажиру самостійно, без залучення прикордонного наряду, проходити прикордонний контроль та нині використовується в тестовому режимі. Нова система запроваджується у рамках виконання Плану дій щодо лібералізації візового режиму з Європейським Союзом.

Читайте також: Президент Фінляндії прокоментував повідомлення російських ЗМІ про замерзлого на смерть біженця на кордоні