Події
20 січня 2016
Пєсков порадив російській опозиції не дратувати Кадирова
Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков порадив «не нагнітати» і уважніше прочитати висловлювання глави Чечні Рамзана Кадирова про опозицію.
news-image

За словами Пєскова, мова в них йде про несистемну опозицію, яка, як він вважає, знаходиться поза легітимного політичного поля країни, передає «Є!» з посиланням на "Медузу".

Це ті, хто у своїй діяльності не залишаються в рамках закону і готові його порушувати, у тому числі і на шкоду країні, - заявив він і підкреслив, що саме так прочитав висловлювання Кадирова.

Кого конкретно можна вважати несистемною опозицією, Пєсков не пояснив. Він зазначив, що президент веде діалог з представниками опозиції - тобто з керівниками опозиційних парламентських фракцій і представниками інших партій, які не входять до парламенту.

Нагадаємо, Рамзан Кадиров 12 січня опублікував заяву, в якій назвав представників позасистемної опозиції «ворогами народу» і «зрадниками». Пізніше він пояснив, що мав на увазі під несистемною опозицією тих, хто «виїхав з Росії і звідти поливає брудом» Росію, а також їх «поплічників» всередині Росії.

Заяви Кадирова викликали різко негативну реакцію серед правозахисників і опозиційних політиків. Зокрема, депутат законодавчих зборів Санкт-Петербурга Максим Резник попросив Генпрокуратуру перевірити їх на екстремізм. А Рада по правам людини звернулась до президента РФ з пропозицією звільнити главу Чечні.

Читайте також: Правозахисники просять Путіна звільнити Кадирова