Світ
20 січня 2016
Варшава заборонила цирки із тваринами
Експлуатація тварин викликає все більший спротив не лише в Польщі, а й у світі.
news-image

Мер Варшави Ганна Ґронкєвич-Вальц підписала розпорядження про заборону проведення на терені міста циркових шоу, в яких використовують тварин, передає «Є!» із посиланням на Радіо Польща.

Такі видовища надалі можуть відбуватися виключно на приватних ділянках. Про своє рішення мер міста поінформувала на одному із соціальних порталів.

Нагадаємо, що Варшава не є першим містом, яке пішло на такий крок. Ми повідомляли, що ще раніше мери Слупська, Ополє, Білої Підляської, Лігниці та Вроцлава заборонили надавати міські терени для проведення схожих циркових шоу.

В обґрунтуванні столичного розпорядження написано, що експлуатація тварин з розважальною метою спричиняє щораз більший спротив не лише в Польщі, але і у багатьох країнах світу.

Обурення, спричинене грубим ставленням до тварин у цирках, примушуванням їх шляхом дресирування виконувати дії проти природної волі, незабезпеченням їм гідних умов життя, що задовольняють потреби даного виду, а також жахливими умовами перевезення та місць утримування тварин, – написано в обґрунтуванні.

Як наголошено у тексті, разом із зростанням рівня свідомості та чутливості суспільства, а також змінами в художніх та освітніх канонах, необхідно внести зміни до циркового мистецтва в широкому значенні цього слова.

Читайте також: Чотири польських міста відмовилися приймати цирки із дресированими тваринами