Суспільство
20 січня 2016
У Великобританії через помилку в диктанті 10-річний школяр потрапив на допит у поліцію
У сім'ї учня повідомили, що після інциденту хлопчик "боїться писати".
news-image

Британська поліція допитала 10-річного школяра з мусульманської родини, який помилково написав у диктанті, що живе в "будинку терористів". Про це повідомила мовна корпорація "Бі-бі-сі", передає «Є!».

Інцидент стався ще на початку грудня минулого року в графстві Ланкашир. Повідомляється, що учень допустив помилку, коли вчитель диктував текст про проживання в будинку "рядової забудови" (terraced house).

Тим не менш, письмова згадка школярем "терористів" не пройшла непоміченою, і вже наступного дня до нього додому прийшли поліцейські.

Як повідомили в правоохоронних органах Ланкаширу, правоохоронці прибули для отримання роз'яснень разом із співробітниками соціальних служб. Після того як вдалося з'ясувати суть інциденту, поліцейські пішли, не роблячи подальших дій з приводу цієї курйозної "справи".

Тим не менш, родичі хлопчика не знайшли у події нічого смішного і тепер вимагають вибачень від школи та правоохоронних органів. У сім'ї учня навіть повідомили, що він тепер "боїться писати".

У свою чергу, в школі повідомили, що вчитель діяв відповідно до закону про попередження радикалізації молоді в навчальних закладах. Починаючи з липня минулого року, педагоги зобов'язані повідомляти про будь-яку підозрілу активність підлітків в поліцію, яка в кожному конкретному випадку приймає відповідне процесуальне рішення.

За даними влади Сполученого Королівства, в даний час у лавах терористичного угрупування "Ісламська держава"  воюють не менш 850 британців. Більшість з них складають вихідці з Азії, які нещодавно прийняли іслам, а також іммігранти з Північної Африки. Крім цього , останнім часом серед них стає все більше молодих мусульман, які народилися у Великобританії і вже тут потрапили під вплив радикальних проповідників.

Читайте також: Як дрон полює на дрона (відео)