Світ
20 січня 2016
У Чебоксарах з'явилася газета "Юний путінець"
Автори ідеї - другокласники.
news-image

У Чебоксарах з'явилося нове періодичне друковане видання. Про вихід газети "Юний путінець" виданню "Грані" розповіла школярка, яка бере участь у роботі над проектом - одинадцятикласниця Катерина Кузовіхіна, пише «Є!».

"Кожен клас - це маленька держава зі своїми традиціями. Звичайно, жодна держава не схожа на іншу. Хлопці з 2" б "вирішили створити "сховище", в якому будуть відображені яскраві частинки їх шкільного та позашкільного життя: враження, фотографії і замітки , які створять самі. Так народилася ідея випускати газету "Юний путінець", - розповіла вона про ініціативу учнів школи N54 Чебоксар.

Як повідомляється, газета пише про міські і шкільні події, висвітлюючи і життя класу.

У першому номері "Юного путінця" опублікований комікс, що повідомляє про подробиці біографії президента РФ Володимира Путіна. У ньому показані другокласники, які обговорюють, ким вони хотіли б стати в майбутньому. Один зі школярів повідомляє, що буде вченим. На запитання вчительки, чому він передумав ставати шпигуном, він відповідає:

"Так навколо мене поліцейські зібралися, їм не можна таке говорити, я ж шпигун".

Заголовна стаття на першій шпальті підписана - "Чарівник". Об'ємний репортаж присвячено поїздці одного з другокласників до Москви.

Газета "Грані" не повідомляє, чому колеги з "Юного путінця" обрали таку назву. Відзначимо, на відміну від назви, згаданий вище комікс в цілому отримав схвалення читачів з російських регіонів. Однак соцмережі відреагували на таку подію жартами.