Світ
20 січня 2016
У Кишиневі демонстранти увірвалися в будівлю парламенту Молдови (ФОТО)
У столиці Молдови проходить масова акція протесту і безлади.
news-image

У Кишиневі масова акція протесту переросла в безлади і штурм будівлі парламенту країни, повідомляє «Є!». Демонстранти прорвалися через кордон поліцейських і увірвалися в приміщення законодавчих зборів, вимагаючи зустрічі з депутатами.

Як повідомляють очевидці, протестуючі увірвалися на другий поверх будівлі парламенту, де знаходиться зал засідань. Приводом для протестів стало голосування щодо складу уряду.

Новий кабінет міністрів був затверджений 20 січня за лічені хвилини без обговорення програми його діяльності і питань кандидатам у міністри. За затвердження складу і програми уряду проголосували 57 з 101 депутата (у залі було присутньо 68 депутатів).

Протестувальники вимагають зустрічі з депутатами і викрикують гасла «Не поступимося!», «Вибори!», «Геть уряд!», «Геть парламент!», «Геть мафію!», «Перемога!», «До кінця!».

Поліцейські переконливо просять натовп розійтися, заявляючи, що депутатів у будівлі парламенту зараз немає. Як повідомляють місцеві журналісти, акредитовані на засідання законодавчих зборів, всі депутати і міністри екстрено залишили будівлю по підземному тунелю. Однак протестувальники не думають розходитися.