Суспільство
20 січня 2016
Учні 4 і 7 класів в Україні навчаються без підручників
Вже протягом більш як півроку Міністерство освіти не може надрукувати підручники за новою програмою.
news-image

З 1 вересня 2015 року учні 4 і 7 класів усіх без виключення українських шкіл навчаються за новою програмою і без підручників. В Інституті модернізації змісту освіти зауважили, що держзамовлення виконали, підручники готові. Однак до школярів вони поки так і не дійшли. Ситуацію у галузі на брифінгу пояснювала директор Інституту модернізації змісту освіти Наталія Вяткіна, передає «Є!» з посиланням на кореспондента NEWSru.ua

Зокрема представник відомства зауважила, що держоргани освіти свою місію щодо забезпечення підручниками школярів виконали. Мовляв, до обласних управлінь освіти вони доставлені.

"Державне замовлення вважається виконаним, якщо книжки доставлені до обласних управлінь освіти. Крапка. Все", - сказала Вяткіна.

Чому школярі друге півріччя знов почали без підручників - на це питання чіткої відповіді на брифінгу не надали. Спочатку наголосили, що через несвоєчасне доставлення транспортом, у зв'язку зі святами. 

Однак директор 148 школи м. Києва Сергій Горбачов повідомив, що столичні школи теж навчаються без підручників. Їм надали лише кілька примірників. Його школа забезпечена навчальною літературою для 4 і 7 класів всього на 4%.

Вяткіна заявила, що підручники на партах школярів протягом першого навчального семестру були відсутні через бюрократичні процедури. А те, що зараз вони своєчасно не доставлені - не є проблемою Інституту модернізації змісту освіти. 

"Це обласних управлінь освіти проблеми. Це вже не наші проблеми. Ми це вже не контролюємо", - наголосила працівник держоргану освіти.