Події
21 січня 2016
Кримський суд заочно арештував Мустафу Джемілєва
Київський районний суд Сімферополя (Крим) заочно заарештував лідера кримських татар, народного депутата України від "Блоку Петра Порошенка" Мустафу Джемілєва.
news-image

Про це повідомив адвокат Джеміль Темиш на своїй сторінці в Facebook, передає «Є!».

Сьогодні в Київському районному суді м.Сімферополя розглядалася постанова слідчого УФСБ про порушення перед судом клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді взяття під варту щодо Мустафи Джемілєва. Слідчий і прокурор, обґрунтовуючи своє клопотання, говорили про те, що стосовно Мустафи Джемілєва порушено кримінальну справу за трьома статтями КК РФ, він ховається від слідства і суду, може чинити тиск на свідків, знищити докази, є громадянином іншої держави, не має постійного місця проживання на території Криму. Суд задовольнив клопотання слідчого і заочно обрав стосовно Джемілєва запобіжний захід у вигляді взяття під варту, - йдеться в повідомленні.

Крім того, за словами адвоката, в даний час Джемілєв оголошений у федеральний розшук.

Раніше повідомлялося, що кримське управління ФСБ Росії викликало на допит дружину Джемілєва Сафінар у зв'язку з пошкодженням опор електропередач в Херсонській області.

Мустафа Джемілєв з 1960-х років вів у СРСР дисидентську і правозахисну діяльність, виборюючи право свого народу повернутися на півострів після депортації у 1944 році. Він провів 15 років у радянських в'язницях. Джемілєв був серед організаторів продовольчої блокади Криму, яка почалася восени 2015 року. Після анексії Криму Росією йому заборонили в'їзд на півострів.

Читайте також: Чубарову і Джемільову заборонили говорити від імені кримських татар