Мовчання Гонтаревої про причини падіння гривні - це злочин проти країни - Кужель (відео)
Натомість більше 20 осіб поїхали у складі делегації до Давоса.
news-image

Партія "Батьківщина" закликає голову Національного банку публічно відзвітуватися про причини зростання курсу долару. Про це в ефірі "112 Україна" заявила народний депутат Олександра Кужель, передає «Є!».

Тиждень падає гривня, голова НАБУ мовчить, поїхали всі до Давоса. Долар на чорному ринку вже 27,6. У бюджеті закладений 24,4. Що це для нас з вами означає - це є злочин проти країни, коли вона не виходить і не відповідає, що далі є, які очікування бізнесу, - заявила Кужель.

За її словами, склад делегації, яка поїхала до Давосу, є надто великим і не відповідає запиту та фінансовим можливостям країни.

Яка багата країна, у делегації (до Давоса, - ред.) більше 20 осіб – це делегація, уявляєте скільки там поїхало без делегацій? А це серйозні гроші. Достатньо було б 2-3 людини, бо треба бути економними, нам же треба відповідати за ті гроші, що нам дають, - зазначила нардеп.

Раніше повідомлялося, що голова НБУ Валерія Гонтарева у складі офіційної делегації України відбула до Давоса (Швейцарія), де візьме участь у роботі щорічної зустрічі Всесвітнього економічного форуму.

Читайте також: Віталій Кличко у Давосі взяв участь у дискусії разом з мерами Парижа, Сеула та інших міст світу (відео)