Світ
21 січня 2016
Вночі фінські студенти за традицією одягли шапку на статую фізика Попова
Студенти традиційно одягають в'язану шапку на пам'ятник Олександру Попову рівно за сто днів до святкування Першотравня.
news-image

Студенти інженерних ВНЗ фінського міста Котка традиційно одягають в'язану шапку на пам'ятник фізику Олександру Попову в кінці січня, рівно за сто днів до святкування Ваппу - Першотравня. Традиційне одягання пам'ятника пройшло цієї ночі, незважаючи на тріскучі морози, передає «Є!» із посиланням на Yle.

Примітно, що на Першотравень студенти за традицією одягають білий кашкет на статую Олександра Попова.

Кашкет, однак, не єдиний головний убір, який час від часу прикрашає голову пам'ятника. Так, наприкінці січня, студенти надягають на голову пам'ятнику в'язану шапку - щоб той пережив зиму до весняних свят.

У ніч на четвер жменька студентів, яких не злякав мороз, одягли на голову Попову вовняну шапку.

Ми вже досить довго підтримуємо цю традицію - одягати пам'ятник в морози. Нехай не мерзне і чекає нас, коли прийдемо до нього на Першотравень з кашкетом. Особливих урочистостей ми не влаштовували, насунули йому шапку на голову, зробили пару фото і пішли додому досипати, - сміється голова студентської ради Сайя Хярмя.

Торік білий кашкет з голови відомого радіофізика примудрилися вкрасти.

Вранці ми наділи йому кашкет на голову, а ввечері, коли прийшли знімати, його вже там не було. Напевно, якомусь перехожому стало холодно, і він запозичив кашкет у пам'ятника,- розповідає Хярма.