Події
21 січня 2016
Командир батальйону ім.Джохара Дудаєва попереджає про підготовку Росією терактів у Криму
Командир Міжнародного миротворчого батальйону ім. Джохара Дудаєва Адам Осмаєв стверджує, що спецслужби Росії готують терористичні акти на території тимчасово окупованого Криму.
news-image

Про це Адам Осмаев розповів на прес-конференції в четвер у Києві, повідомляє «Є!» з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

З отриманої нами інформації випливає, що терористичне акти повинні відбутися на Куйбишевському та Центральному ринках Сімферополя, а також на трасі Сімферополь - Ялта на Ангарському перевалі, - розповів він.

Комбат також не виключив, що можуть бути диверсії в Севастополі і на Керченській переправі.

З достовірних джерел отримана інформація, що в період з 4 по 9 січня 2016 року у територію Криму прибуло 4 групи по 5-7 чоловік, які проходять службу в СОБР" Терек "і підготовлялися на базі міжнародного центру Сил спеціального призначення у місті Гудермес, - повідомив Осмаєв.

За його словами, ці групи прибули на півострів з метою проведення терористичних актів, щоб надалі звинуватити і дискредитувати українську сторону і кримськотатарське населення перед світовою спільнотою.

Крім того, зазначив він, джерела повідомляють, що буде розіграний сценарій із затриманням так званих терористів, у яких в мобільних пристроях будуть знайдені докладні плани і схеми, а також номери телефонів лідера громадянської блокади Криму Ленура Іслямова і лідера кримських татар, уповноваженого президента України з справах кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва.

За словами Адама Осмаєва, у Сімферополі на підприємстві "Русфлаг" випускається атрибутика терористичної організації "ІГІЛ", а також символіка батальйонів імені Джохара Дудаєва і Шейха Мансура для того, щоб використовувати її при звинуваченнях. Він не виключив, що ця символіка буде знайдена при можливих обшуках в офісах громадських організацій і в осіб, які не підтримують анексію Криму і виступають проти неї.

Відповідаючи на питання про те, звідки надійшла така інформація, прес-офіцер Міжнародного миротворчого батальйону імені Джохара Дудаєва Аміна Окуєва зазначила, що ця інформація надходить з кола людей Рамзана Кадирова, з батальйону "Терек", від людей, які знаходяться на території Криму і від представників європейських структур.

Окуєва також повідомила, що дана інформація була передана силовим структурам України.

Учасники прес-конференції вважають, що можливі провокації можуть стати приводом для початку наступу на сході і півдні України.

Читайте також: СБУ дізналася, що за наказом Путіна готуються теракти на енергооб'єктах України