Світ
22 січня 2016
У Катарі заборонили книжку про Білосніжку і сім гномів
Зі шкільних бібліотек Катару вилучають книгу "Білосніжка і сім гномів". Батьки школярів поскаржилися на "непристойні зображення" в ній.
news-image

Про це повідомляє «Є!» з посиланням на Middle East Eye.

Згідно з рішенням Верховної ради з освіти, видання популярної дитячої казки, на обкладинці якого зображений принц, обіймає красуню, - потрібно прибрати з шкіл. На книгу поскаржилися батьки учнів приватної іспанської школи SEK International School, але перевірки пройдуть не тільки в ній.

Директор вказаного навчального закладу Вівіан Аріф вибачилася перед батьками учнів.

Школа негайно вжила заходів і вилучила книгу з бібліотеки, а також зробила все необхідне, щоб переконатися, що такий інцидент більше не повториться, - сказала Аріф. - Ми з глибокою повагою ставимося до культури Катару і намагаємося дотримуватися її принципів і цінностей.


У скарзі батьків не йдеться, які саме зображення визнали непристойними, але, судячи з усього, мова йде саме про зображення з Білосніжкою і принцом. Справа в тому, що публічні обійми і поцілунки чоловіків і жінок в Катарі вважаються непристойними.

Нагадаємо, що іншу звичну для багатьох європейців річ - шахи - не так давно заборонили в Саудівській Аравії. Верховний муфтій країни заявив, що гра не відповідає нормам ісламу. Він пояснив, що суперники за шахівницею "переймаються ненавистю один до одного", саме тому гра і суперечить ісламу.

Читайте також: Російський журнал опублікував список книг, які має спалити кожний "правовірний" росіянин