У разі не скасування запланованих концертів Алессандро Сафіни в Криму, співаку буде заборонено в’їзд в Україну - Мінкультури
Як зазначають у міністерстві, у разі проведення концертів у Криму Алессандро Сафіна фактично висловить підтримку акту військової агресії проти України.
news-image

У разі проведення концертів у Криму Алессандро Сафіна порушить вимоги Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим  на тимчасово окупованій території України», який передбачає в’їзд іноземців    лише за спеціальним дозволом через контрольні пункти в’їзду – виїзду. Про це йдеться на сайті Мінкультури України, передає «Є!».

Окрім того, своєю участю в концертах на окупованій території італійський співак фактично висловить підтримку акту військової агресії проти України та порушенню її територіальної цілісності з боку Росії. У зв’язку з цим дії Алессандро Сафіна підпадають під відповідальність, передбачену Законами України «Про санкції» та «Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту інформаційноготелерадіопростору України».

З огляду на це, у разі не скасування запланованих концертів Алессандро Сафіни в Криму, Мінкультури буде змушене звернутися до СБУ щодо прийняття рішення, згідно чинного законодавства, про заборону співаку в’їзду в Україну та скасування усіх його концертів на території України.


Як стало відомо з відкритих джерел, і зокрема, з офіційного сайту італійського співака Алессандро Сафіна, артист планує провести концерти 21 – го лютого (м. Севастополь) та 23-го лютого (м. Сімферополь) на тимчасово окупованій   Росією території АР Крим.

Окрім того Алессандро Сафіна запланував провести з 5  по 15 березня  п’ять концертів в Україні (мм. Львів, Київ, Одеса, Запоріжжя, Харків). 

Читайте також: Співак Алессандро Сафіна збирається до Криму. Кириленко попереджує