Події
22 січня 2016
Російські комуністи не ображаються на Путіна за критику Леніна
У КПРФ припустили, що у президента ці слова "просто вирвалися".
news-image

Як повідомляє «Є!» з посиланням на "Інтерфакс", у КПРФ висловили незгоду з висловлюванням президента Росії на засіданні ради з науки, технологій та освіти про роль Володимира Леніна у вітчизняній історії, висловивши впевненість, що такої ж позиції дотримується більшість громадян.

Сподіваємося, що це просто вирвалося у президента, - заявив "Інтерфаксу" у п'ятницю перший заступник голови ЦК КПРФ Володимир Кашин.

Як припустив Кашин, приводом до висловлення президента про Леніна і атомну бомбу міг стати "перебір посилань на заслуги Леніна" на нараді з науки і контекст його розмови з главою Курчатовського інституту Михайлом Ковальчуком.

Ковальчук якраз говорив про радянську школу, яка була для американців тієї" бомбою ", на яку вони з відкритими очима дивилися і заздрили, і намагалися перейняти цю систему навчання, - зазначив представник керівництва КПРФ.

За словами Кашина, "подібна реакція зрозуміла, якщо вважати, що Ленін зумів створити атомну бомбу, а якщо це алегорія, то до алегорії тоді треба віднести і всю цю фразу Володимира Володимировича".

Нагадаємо, напередодні на засіданні президентської ради з науки і освіти в ході діалогу з главою Курчатовського інституту Михайлом Ковальчуком Путін різко висловився про результати діяльності та ідеях вождя жовтневої революції, які, на думку президента, призвели до руйнування історичної Росії.

Читайте також: Договорився: Путін звинуватив Леніна у всіх бідах Росії