Світ
22 січня 2016
У Білорусі кіт допоміг знайти браконьєрів
У порушників вилучили 130 кг м'яса дичини і 3 мисливські рушниці, а також 240 пляшок контрафактної горілки.
news-image

В Осиповицькому район Білорусі кіт допоміг держінспекторам знайти браконьєрів, повідомила виданню БЕЛТА прес-секретар Державної інспекції охорони тваринного і рослинного світу при Президенті Білорусі Ольга Громович, передає  «Є!».

Останки шести диких кабанів і козулі виявили держінспектори в одному з будинків села Протасевичи Осиповицького району. Проживають тут брати-мисливці, що підозрюються в нелегальному промислі. Обидва мають сезонні путівки на видобуток хутрового звіра. Тим не менш, вирушаючи на полювання, "зайчатники" брали з собою кульові патрони і незаконно видобули як мінімум двох кабанів, - розповіла прес-секретар.

Порушників зловили по гарячих слідах: на місці незаконного полювання були виявлені характерні відбитки автомобільних шин, які призвели держінспекторів в найближче село.

Знайти, в якому з будинків зачаїлися браконьєри, допоміг місцевий кіт, з яким "щедрі" господарі поспішили поділитися здобиччю. Тваринка сиділа біля воріт - на його мордочці залишилися рожеві плями від поїдання великого шматка свіжого м'яса. Поруч був припаркований розшукуваний УАЗик, - повідомила вона.

В процесі огляду дворових будівель держінспектори знайшли розібрану тушу і свіжі останки двох диких кабанів. Пізніше виявили шкури ще чотирьох вепрів, а також голову і ноги козулі (законність її видобутку зараз встановлюється).

Один з братів сховався на горищі гаража, не встигнувши навіть вимити закривавлені руки. У порушників вилучили 130 кг м'яса дичини і 3 мисливські рушниці, а також 240 пляшок контрафактної горілки з промовистою назвою "Царське полювання".

За даним фактом порушена кримінальна справа.

Читайте також: Русфонд заявив про розкрадання пожертвувань на лікування Жанни Фріске