Суспільство
22 січня 2016
Президенту Латвії під час операції на серці замінили інфікований клапан протезом
Стан здоров'я Раймондса Вейоніса після операції поліпшується.
news-image

Стан здоров'я президента Латвії Раймондса Вейоніса після проведеної йому операції на серці оцінюється як стабільний з тенденцією до покращення. Про це 22 січня журналістам повідомила представник Клінічної університетській лікарні ім. Паула Страдиня Ласма Сіле, передає «Є!».

Результати аналізів показують, що інфекція відступає, - сказала вона.

Глава держави перебуває під контролем фахівців, вже проводяться фізіотерапевтичні процедури.

До кінця поточного тижня президент залишиться в палаті інтенсивної терапії, - інформувала Сіле.

У понеділок президент Латвії був доставлений в клініку токсикології та сепсису Ризької Східної клінічної університетської лікарні "Гайльезерс". В організмі глави держави медики виявили септичну інфекцію, яка зачіпає серцеві клапани.

У вівторок глава держави був переведений на лікування в клінічну університетську лікарню ім. Паула Страдиня в Ризі, де йому в середу провели термінову операцію на серці. Інфікований клапан був замінений протезом.

Як заявив напередодні керівник Державної лікарської комісії Латвії по здоров'ю та експертизі працездатності Маріс Андерсонс, президенту після проведеної операції на серці може бути оформлена інвалідність. У випадках заміни серцевого клапана присвоюється третя ступінь інвалідності.

Після таких операцій люди можуть нормально функціонувати, - сказав він, підкресливши, що процедура оформлення інвалідності відбувається тільки за зверненням самого пацієнта.
Читайте також: Президенту Латвії терміново проведуть операцію на серці