Суспільство
22 січня 2016
У Макіївці підробляють зняттям коштів з банківських карток
За послугу "підприємці" беруть значний відсоток.
news-image

Місто Макіївка Донецької області, у якій раніше мешкало 300 тисяч жителів, зараз опинилася у ситуації майже повного економічного банкрутства. Керівництво міста, яке повністю підконтрольне "ДНР", довело його майже до зубожіння, повідомляє «Є!» з посиланням на "Четверта влада".

На фоні тотального безробіття прибутковим бізнесом стала послуга так званих підприємців, які у численних оголошеннях пропонують зняти гроші з банківських карток. За свої послуги винахідливі мешканці самопроголошеної республіки беруть аж 25% від загальної суми. 

Кмітливі макіївчани розпочали бізнес на пустому місці й у іншій галузі - допомагають городянам з оформленням українських документів та перепусток. Приміром, оформити перепустку за 3 робочі дні коштує від 1000 до 1500 грн, переклеїти фотографію в паспорті коштує в середньому 1000 грн, оформити сам паспорт 2500 грн, і це все не виїжджаючи за межі підконтрольної сепаратистам території.

Після захоплення влади бойовиками в Донбасі виник цілий клас нових бізнесменів, які годуються з відсотків за обналичку. Інших прибуткових занять в місті залишилося не так вже багато.